BENODIGDHEDEN

  • 2 appels 
  • 1 peer 
  • suiker 
  • kaneel 
  • ei 
  • roomboter
  • bladerdeeg
  • carmel
  • honing 
  • citroen rasp 

 

BEREIDING

zet de  oven aan op 215gr 

suiker kaneel en honing naar eigen hoeveelheid toevoegen ik zelf doe van elke anderhalve eetlepel maar sommige houden van nog zoeter 

  1. haal de bladerdeeg uit de vriezer 
  2. was de appel en peer en snij ze dan in kleine blokjes 
  3. zet een pan op het vuur ( laag ) doe de boter in de pan 
  4. wacght tot de boter gesmolten is 
  5. doe de appel en peer in ban het 3 min aan 
  6. voeg suiker kaneel toe en de carmel en de honing 
  7. voeg dan de citroenrasp of citroen suiker toe 
  8. roer het goed om om laag vuur 
  9. haal het uit de pan in een chaal en laat het afkoelen 
  10. pak je bladerdeeg schep 2 eetlepels van de appel en peer er op en vouw de punten naar elkaar toe en druk de zijkant met een  fork dicht ( hou een gaatje open zo dat de warmte weg kan in de oven )
  11. bestrijk de flappen met een los geklopte ei  over heen en strooi wat suiker en kaneel er over
  12. als de oven op temraptuur is doe ze in de oven voor 25min 
  13. als je ze uit de oven haald op een rekje laten afkoelen zo dat er geen condens in de flappen komt waar ze zacht van worden 

laat ze wel afkoellen  

eet smakkelijk 

tip was meteen je pan voor het afkoelt en de suiker hard word 

 

 


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.