BENODIGDHEDEN

  • 1 kilogram magere runderlap
  • 100 gram boter
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 700 milliliter rundvleesbouillon
  • 300 milliliter rode wijn of
  • 300 milliliter donker bier
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 sneeën brood (van oud brood)
  • mosterd

BEREIDING

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit de ui 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de basterdsuiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 minuut.
  3. Leg de runderlappen terug in de pan en giet de bouillon en wijn erover. Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng alles tegen de kook aan en stoof daarna afgedekt circa 1 uur op een lage stand.
  4. Besmeer de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze met de besmeerde kant op het vlees. Stoof nog 1 uur en schep dan het vlees en brood door elkaar zodat de jus bindt. Stoof nog 30 minuten, tot het vlees zacht is.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Lekker met gekookte aardappels of puree, rodekool en appelcompote.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties